Ο Καλύτερος Ξηρός Ροζέ Οίνος
του Διεθνούς Διαγωνισμού Οίνου Θεσσαλονίκης

To Aetheria Rose κάνοντας δυναμική εμφάνιση, κατακτώντας τον ύψιστο τίτλο στην κατηγορία του στο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου της Θεσσαλονίκης, ήρθε να συμπληρώσει τη χρωματική τριλογία της σειράς Aetheria, μια τριλογία με κοσμοπολίτικο χαρακτήρα! Όμως, το σημαντικότερο είναι ότι το κτήμα Semeli, μέσα από το Aetheria Rose με μοντέρνα προσέγγιση, προσφέρει στην υψηλή εστίαση το πιο καθάριο, σφριγηλό και γοητευτικό κρασί του καλοκαιριού!

Δύο γαλλικές ποικιλίες το Syrah και το Grenache Rouge από δυο διαφορετικές περιοχές, την Ορεινή Κορινθία και τις Πλαγιές του Κιθαιρώνα, συγκλίνουν στη διαμόρφωση του χαρακτήρα του, με το Syrah να αγγίζει το 60% έναντι του Grenache Rouge. Δυο περιοχές που έχουν αποδείξει αναμφίβολα ότι στις πλαγιές τους, το Syrah και το Grenache Rouge αποδίδουν τον καλύτερο χαρακτήρα. To Grenache Rouge από τις ημιορεινές πλαγιές του Κιθαιρώνα σε υψόμετρο 450 μέτρων, προσφέρει τον αέρινο χαρακτήρα που αναζητά το ροζέ και το Syrah από την ορεινή ζώνη της Νεμέας, σε υψόμετρο 800 μέτρων, προσφέρει τη ζωντάνια και το δυνατό φρούτο που απαιτεί ένα πληθωρικό ροζέ.

Κοινό στοιχείο και των δύο περιοχών τα αργιλώδη εδάφη και η ομοιότητα στις καιρικές συνθήκες, με έμφαση τις δροσερές καλοκαιρινές νύχτες που βοηθούν στη σωστή ωρίμανση και στη διατήρηση της υψηλής οξύτητας, χαρίζοντας στα κρασιά γευστική ισορροπία με έντονα τα στοιχεία του ποικιλιακού χαρακτήρα τους.
New age στυλ ροζέ, μέσα στη σομόν φορεσιά του με πανέμορφες γκρενά ανταύγειες, διαθέτει μύτη καθαρή και ντόμπρα. Έντονα φρουτώδες με νύξεις, ροδιού, κερασιού, καρπουζιού και passion fruit που σε οδηγεί να το ταυτίζεις νοερά με φρούτα της άνοιξης και καλοκαιριού. Στόμα σαγηνευτικό και ευκολόπιστο, παίζει στα όρια μεταξύ λευκού και ερυθρού, όπως ακριβώς πρέπει να είναι ένα ροζέ κρασί.
Να απολαμβάνεις το τραγανό του λευκού και ταυτόχρονα τη γεμάτη αίσθηση του ερυθρού, χωρίς να χάνεται ίχνος από τη ζωντάνια της γεύσης του, στοιχεία που χαρακτηρίζουν ένα πολύ καλό ροζέ κρασί!

Απολαυστικές αναζητήσεις: Κρασί για όλα τα φαγητά του καλοκαιριού, από μεγάλα ψάρια μέχρι χταπόδι κρασάτο, ριζότο λαχανικών, γαριδο-αστακομακαρονάδα, κουνέλι και πουλερικά έως και γιουβέτσι φούρνου ή γεμιστά, καθώς και μουσακά. Ιδανικό και ως απεριτίφ.
Σερβίρεται στους 8-12°C.

Διακρίσεις:
Best of Category –
Rose Wine, Thessaloniki International Wine Competition 2018 Gold Medal, Thessaloniki International Wine Competition 2018