Το κτήμα Semeli διευρύνει τη γκάμα των λευκών της κρασιών με το νέο της Single Vineyard Gewurztraminer!

To Gewurztraminer, το νέο λευκό κρασί του κτήματος Semeli, έχει το πλεονέκτημα να προέρχεται από τον ιδιόκτητο Single Vineyard του κτήματος Semeli που βρίσκεται στην περιοχή Ζευγολατίου της Μαντινείας, σε υψόμετρο 650 μέτρων. Στην περιοχή αυτή, με τα αμμοπηλώδη εδάφη και τις ιδιαίτερες κλιματικές συνθήκες (βαρύς χειμώνας, ζεστό καλοκαίρι με χαμηλές θερμοκρασίες τη νύχτα), το Gewiirztraminer εγκλιματίζεται άψογα και νοιώθει όπως στα εδάφη της μητρικής του γης, της Αλσατίας!

Σύμμαχος του, στην υγιή ανάπτυξη του σταφυλιού, είναι τα ρεύματα του αέρα που σχηματίζονται από τα βουνά του Αρτεμισίου και του Ολίγυρτου, τα οποία χαϊδεύουν ευνοϊκά ολοχρονίς τον αμπελώνα.

Το χρώμα του είναι κιτρινόξανθο, κρυστάλλινο και λαμπερό, με πράσινες αποχρώσεις.
Η μύτη του εντυπωσιακά ελκυστική, εκφράζει απόλυτα τον ποικιλιακό χαρακτήρα, μέσα από άγουρα και ώριμα λευκόσαρκα φρούτα όπως

Παραγωγή: 3,866 φιάλες

αχλάδια comise και εξωτικά φρούτα σε ανθώδη φόντο, με τη βιολέτα και το γιασεμί να κάνουν ζωηρά την εμφάνισή τους. Το στόμα του σφριγηλό, όμορφα δομημένο, με την οξύτητα να εκφράζεται ευχάριστα μέσα από την παρουσία των εσπεριδοειδών αρωμάτων και να οδηγεί τον ουρανίσκο σε μια ευχάριστη λιπαρή αίσθηση, η οποία ολοκληρώνεται με μακρά αρωματική επίγευση που σε κάνει να

ξαναγεμίζεις αναπόφευκτα το ποτήρι.
Αρμονία στο πιάτο: Αγαπά το άρωμα και την οξύτητα στο πιάτο! Απολαύστε το δίπλα σε πιάτα με θαλασσινά και ψάρια ψητά ή μαριναρισμένα, παρασκευές ριζότο ή ζυμαρικών με θαλασσινά, πράσινες σαλάτες εμπλουτισμένες λευκά κρέατα, πιάτα της Γιαπωνέζικης, Περουβιανής και νέας Ελληνικής κουζίνας με κύριο χαρακτηριστικό την οξύτητα, αλλά και σε παρασκευές τεμπούρα.

Σερβίρεται στους: 8-10 βαθμούς.