Ποικιλιακή Σύνθεση: Μοσχοφίλερο (100%)
Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης: Μαντινεία
Αλκοολικός Βαθμός: 12% vol.
Τοποθεσία αμπελώνα: Ζευγολατιό Μαντινείας (single vineyard 25 ετών)
Υψόμετρο: 650μ.
Γευστικά χαρακτηριστικά:
Μάτι
Μύτη
και αρωματικά βότανα, καθώς και δευτερογενή αρώματα πράσινων καρπών σε εξέλιξη.
Στόμα
περγαμόντου και κίτρου, με ανεπαίσθητο γλυκό τελείωμα στον απόηχο της επίγευσής του.
Διαδικασία παραγωγής: λευκή οινοποίηση, με παραμονή στη δεξαμενή για ωρίμανση με τις ευγενικές οινολάσπες (fine lies) για 6 μήνες.
Θερμοκρασία σερβιρίσματος: 10-13°C σε ποτήρι μεσαίου όγκου.
Παλαίωση στο κελάρι: max 4 χρόνια.
Αρμονία στο πιάτο: Συνοδεύει πλούσιες γεύσεις, όπως κρεμώδη τυριά, μοσχαράκι γάλακτος, ψαρονέφρι, πουλερικά, χυλωμένα ριζότο, πάστα με λαχανικά ή θαλασσινά αλλά και κλασικά πιάτα ιταλικής και ελληνικής κουζίνας, όπως πάστα καρμπονάρα, βιτέλο τονάτο και κατσικάκι φούρνου ή φρικασέ.