Ποικιλιακή Σύνθεση: Sauvignon Blanc (100%)
Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη: Πελοπόννησος
Αλκοολικός Βαθμός: 13% vol.
Τοποθεσία αμπελώνα: Ορεινή Αιγιαλεία
Υψόμετρο: 900μ.
Γευστικά χαρακτηριστικά:
Μάτι
Μύτη
όπως ροδάκινο και βερίκοκο, και βοτανικά στοιχεία με έμφαση στην πιπεριά.
Στόμα
αναδεικνύοντας τον πλούτο και τη δυναμική της ποικιλίας σε αμπελοτόπια με μεγάλο υψόμετρο.
Διαδικασία παραγωγής: Κλασική λευκή οινοποίηση με κρυοεκχύλιση.
Θερμοκρασία σερβιρίσματος. 8-12°C σε ποτήρι μεσαίου όγκου.
Παλαίωση στο κελάρι: Απολαμβάνεται νέο.
Αρμονία στο πιάτο: Οστρακόδερμα, μαλάκια σχάρας, ελαφριά πιάτα με ψάρια και θαλασσινά, ριζότο με γαρίδες ή λαχανικά, ψητά λαχανικά, κοτόπουλο φούρνου, λαδερά, φαγητά με λευκές σάλτσες, πλούσιες σαλάτες εμπλουτισμένες με βότανα ή φρούτα, φρέσκα τυριά.