Ποικιλιακή Σύνθεση: Sauvignon Blanc (100%)
Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη: Πελοπόννησος
Αλκοολικός Βαθμός: 13% vol.
Τοποθεσία αμπελώνα: Ορεινή Αιγιαλεία
Υψόμετρο: 900μ.

Γευστικά χαρακτηριστικά:

Μάτι

Χρώμα ξανθοπράσινο.

Μύτη

Τονισμένα αρώματα από άνθη και φρούτα εσπεριδοειδών, λευκοκίτρινων φρούτων,
όπως ροδάκινο και βερίκοκο, και βοτανικά στοιχεία με έμφαση στην πιπεριά.

Στόμα

Στόμα ζωηρό και φρουτώδες με την οξύτητα να πρωτοστατεί,
αναδεικνύοντας τον πλούτο και τη δυναμική της ποικιλίας σε αμπελοτόπια με μεγάλο υψόμετρο.

Διαδικασία παραγωγής: Κλασική λευκή οινοποίηση με κρυοεκχύλιση.
Θερμοκρασία σερβιρίσματος. 8-12°C σε ποτήρι μεσαίου όγκου.
Παλαίωση στο κελάρι: Απολαμβάνεται νέο.
Αρμονία στο πιάτο: Οστρακόδερμα, μαλάκια σχάρας, ελαφριά πιάτα με ψάρια και θαλασσινά, ριζότο με γαρίδες ή λαχανικά, ψητά λαχανικά, κοτόπουλο φούρνου, λαδερά, φαγητά με λευκές σάλτσες, πλούσιες σαλάτες εμπλουτισμένες με βότανα ή φρούτα, φρέσκα τυριά.

Download