Ποικιλιακή Σύνθεση: Chardonnay (100%)
Αλκοολικός Βαθμός: 13,5% vol
Τοποθεσία αμπελώνα: Τριφυλία
Υψόμετρο: 400μ.

Γευστικά χαρακτηριστικά:

Μάτι

Λαμπερό κίτρινο με πράσινες ανταύγειες.

Μύτη

Ζουμερά και πυκνά αρώματα ροδάκινου και τροπικών φρούτων,
όπως ανανά και μάνγκο, με νότες βουτύρου και βανίλιας.

Στόμα

Γεύση πλούσια και ισορροπημένη λόγω της οξύτητας που πλαισιώνεται από αίσθηση
λιπαρότητας, χαρίζοντας γευστικό όγκο και μακρά επίγευση σε κρεμώδες φόντο.

Διαδικασία παραγωγής: Κλασική λευκή οινοποίηση και ζύμωση σε γαλλικό δρύινο βαρέλι. Ωρίμανση για 6 μήνες στο βαρέλι μαζί με τις λεπτές οινολάσπες του.
Θερμοκρασία σερβιρίσματος: 10-12°C σε ποτήρι μεσαίου όγκου.
Παλαίωση στο κελάρι: 1-3 χρόνια.
Αρμονία στο πιάτο: Ιδανικό για ψάρια με σως, ριζότο και πάστα με θαλασσινά, πουλερικά φούρνου, λευκές σάλτσες, χοιρινό φούρνου, κατσικάκι μαγειρευτό, πλούσιες σαλάτες, κίτρινα και κρεμώδη τυριά.

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

Gold Medal, Berliner Wein Trophy 2017

Download