Ποικιλιακή Σύνθεση: Αγιωργίτικο (100%)
Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη: Κορινθία
Αλκοολικός Βαθμός: 13% vol.
Περιοχή: Νεμέα
Υψόμετρο: 500-600μ.
Γευστικά χαρακτηριστικά:
Μάτι
Μύτη
(κεράσι, μούρο, φρούτα του πάθους), ευγενική φυτικότητα και νότες γλυκών μπαχαρικών.
Στόμα
αλκοόλ και την τρυφερή παρουσία των τανινών. Εντυπωσιακή φρεσκάδα στον ουρανίσκο.
Διαδικασία παραγωγής: Κλασική οινοποίηση ροζέ κρασιού με 24 ώρες κρυοεκχύλιση.
Παλαίωση στο κελάρι: Απολαμβάνεται νέο.
Θερμοκρασία σερβιρίσματος: 8-12°C σε ποτήρι μεσαίου όγκου.
Αρμονία στο πιάτο. Ασιατική και ιαπωνική κουζίνα, λιπαρά ψάρια, τηγανητά θαλασσινά, λιπαρά ψάρια σχάρας, ψάρι φούρνου, ριζότο και πάστα, καρπάτσιο φιλέτο, παραδοσιακά λαδερά ελληνικής κουζίνας, ήπια σε γεύση κρεατικά, σαλάτες, ορεκτικά.