Ποικιλιακή Σύνθεση: Syrah (60%) & Grenache Rouge (40%)
Παράγεται και εμφιαλώνεται από τη Σεμέλη
Αλκοολικός Βαθμός: 12.5% νοl
Τοποθεσία αμπελώνα: Ορεινή Κορινθία, Νεμέα (υψόμετρο 800μ) και Ορεινές πλαγιές Κιθαιρώνα (υψόμετρο 450μ).
Γευστικά χαρακτηριστικά:
Μάτι
Μύτη
Στόμα
Διαδικασία παραγωγής: Παραμονή σταφυλιών σε ψυκτικό θάλαμο και στη συνέχεια κλασσική ροζέ οινοποίηση, με κρυοεκχύλιση για 6-8 ώρες και ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές, σε ελεγχόμενη θερμοκρασία. Παλαίωση σε γαλλικά δρύινα βαρέλια για 12 μήνες.
Παλαίωση στο κελάρι: Απολαμβάνεται φρέσκο.
Παραγωγή: 10.400 φιάλες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος: 8 -12°C σε ποτήρι λευκού κρασιού, μεσαίου όγκου.
Αρμονία στο πιάτο: Κρασί για όλα τα φαγητά του καλοκαιριού, από μεγάλα ψάρια μέχρι χταπόδι κρασάτο, ριζότο λαχανικών,
γαριδο-αστακομακαρονάδα, κουνέλι και πουλερικά έως και γιουβέτσι φούρνου ή γεμιστά,
καθώς και μουσακά. Ιδανικό και ως απεριτίφ.